CO2-prestatieladder: 2019 afgerond

10 februari 2020 - Aan het begin van elk nieuw jaar kijken wij, net als de meeste andere bedrijven, terug naar het voorgaande jaar. Voor ons was 2019 een druk jaar, waarin wij weer veel mooie projecten hebben mogen uitvoeren.
 
Net als in andere jaren stonden wij in 2019 wederom stil bij onze CO2-uitstoot. Dit hebben wij onder andere gedaan door doelstellingen op te stellen en reductiemaatregelen uit te voeren. Zoals in onderstaande tabel te zien, bedroeg onze uitstoot in 2019 504,69 ton CO2. Dit is een flinke daling ten opzichte van 2018, maar een stijging ten opzichte van 2015. Daarom vergelijken wij elk jaar de uitstoot naar het gemiddeld aantal machines/materieel binnen onze organisatie. We doen dit om de cijfers goed te kunnen vergelijken; wanneer jouw bedrijf groeit, ga je meer medewerkers en meer machines inzetten. Een stijging van de uitstoot is daardoor te verwachten. 2019 heeft een gemiddelde uitstoot per machine die ruim 11% lager ligt dan de gemiddelde uitstoot per machine in 2015. Ons doel van 4,25% hebben we hiermee dan ruimschoots gehaald!
 
 

2019

2018

2017

2016

2015

Totale uitstoot in ton CO2

504,69

517,72

501,53

486,09

465,50

Gemiddeld aantal machines

45,25

44,88

41,38

39,88

36,88

Gemiddelde uitstoot per machine

11,15

11,54

12,12

12,19

12,62

Daling ten opzichte van basisjaar (2015)

11,65%

8,56%

3,96%

3,53%

 

Voor 2020 worden tijdens de directiebeoordeling eind februari de nieuwe doelstellingen en reductiemaatregelen vastgesteld. Deze reductiemaatregelen zijn daarna weer via onze website in te zien, tevens zal dan ook een uitgebreider verslag over 2019 worden geplaatst. Mocht jij vragen hebben over dit onderwerp; laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">

 

 

Herplant bomen en struiken

16 december 2019 - In opdracht van het Recreatieschap Rottemeren zijn wij in samenwerking met Staatsbosbeheer begonnen met het herplanten van bomen en struiken aan het Lage Bergse Bos te Bergschenhoek. De komende periode zullen we hier duizenden bomen en struiken planten. De verwachte afronding hiervan zal, mits de weersomstandigheden gunstig zijn, eind maart 2020 plaatsvinden. 
 
Door Hart van Lanslingerland is een leuk stukje geschreven over onze werkzaamheden, wilt u dit lezen? Klik dan op deze link. Door hen is ook onderstaande foto gemaakt.  

 

(Foto: PR, Hart van Lanslingerland)

Duurzaamheidsmiddag

30 september 2019 - Op donderdagmiddag 12 september organiseerde de Leeuwenstein Groep een duurzaamheidsmiddag bij de 3 zussen te Meteren.
 
Tijdens deze leerzame bijeenkomst werden een aantal presentaties gegeven van bedrijven uit de regio met hun nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Een van de bedrijven die aanwezig was, De Waal Autogroep. Zij vertelden over de nieuwe elektrische Crafter en over de laatste mobiliteitsoplossingen, zoals een gedeelde auto. Ook was Wim van Breda aanwezig. Zij vertelden over de nieuwste elektrische apparaten die de groensector kan toepassen, zoals een elektrische bladblazer en bosmaaier en over de ontwikkelingen die er binnenkort aan gaan komen. 
 
Na de presentaties was er, onder het genot van een lekker hapje en drankje, ruimte voor het uitwisselen van ideeën op het gebied van reductie.
 
Via deze weg willen wij De Leeuwenstein Groep nogmaals bedanken voor de inspirerende middag!
 

Kerstvakantie 2019

19 december 2019 - Voor veel van onze collega's is dit de laatste werkdag van het jaar. Traditiegetrouw sluiten wij deze dag, en het jaar, af met een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje en heerlijke stampot. 
 
Door de kerstvakantie zijn wij in de periode 20 december tot en met 6 januari zeer beperkt bereikbaar. Onze reactie op uw mail of vraag kan hierdoor langer duren dan u van ons gewend bent. We vragen hiervoor uw begrip. 
 
Via deze weg willen wij onze medewerkers en opdrachtgevers bedanken voor het afgelopen jaar en willen wij iedereen fijne Feestdagen en een gelukkig 2020 wensen!
 
 
Kerstkaart 2016

Japanse Duizendknoop

16 september 2019 - De Japanse Duizendknoop komt oorspronkelijk uit Azië. De plant is begin 1800 naar Europa gekomen. Volgens de Wageningen University and Research heeft de soort zich vanuit de Hortus in Leiden verspreid over Nederland en de rest van Europa en komt de soort tegenwoordig in vrijwel heel Nederland voor.
 
De Japanse Duizendknoop bloeit tussen augustus en september, witte pluimvormige bloemen en heeft dikke wortelstokken die tot een diepte van 3 meter kunnen groeien. De plant bestaat uit rechtopstaande holle stengels die opgebouwd zijn uit compartimenten, een beetje vergelijkbaar met bamboe. De stengels zijn vaak blauwgroen of roodachtig van kleur. De plant kan wel een paar meter hoog worden en wordt als zeer schadelijk gezien. Dit komt omdat de plant inheemse planten verdringt en omdat de plant in staat is om door hele kleine kiertjes of scheurtjes heen te groeien, waardoor de plant gebouwen en wegen flink kan beschadigen.
 
De laatste tijd is de plant veelvuldig in het nieuws geweest, onder andere omdat de bestrijding van de plant erg intensief en duur is. Vakblad Stad + Groen heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om de plant of delen van de plant te kopen. Hieruit komt naar voren dat de stengels van de plant nog steeds bij diverse tuincentra en bloemisten te koop zijn. Het vakblad noemt het “dweilen met de kraan open”, want zoals in hun artikel te lezen is, geeft een ecoloog aan dat dat delen van de wortelstok kunnen uitgroeien tot nieuwe planten. Zij pleiten daarom niet alleen om bestrijding van de plant, maar ook om voorlichting.
 
Verspreiding van de plant gaat namelijk erg makkelijk; een heel klein stukje van de wortels of stengel kan alweer uitgroeien tot een nieuwe plant. Om de plant te bestrijden is het belangrijk dat deze verspreiding voorkomen wordt. Dit kan bijvoorbeeld door het verwijderen van de plant en het deponeren van het afval bij het restafval. Voor inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug geldt dat wanneer de gemeente hun grof snoeiafval komt ophalen, ze verspreiding kunnen voorkomen door geen Duizendknoop aan te bieden en de afval niet in de buurt van de plant aan te bieden.
 
Heeft u naar aanleiding hiervan nog vragen? Neem dan contact met ons op Wij zijn bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0345 501770.