Vakantieperiode

23-07-2021 - Vanaf vandaag begint voor ons de vakantieperiode. Hierdoor zijn wij in de weken 30 tot en met 33 beperkt bereikbaar. 
We wensen iedereen een fijne vakantie toe! 
 

CO2-prestatieladder 2020-2021

3 juni 2021 - Wij zijn al weer een paar maanden op weg in 2021, dus het is de hoogste tijd om terug te kijken naar het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar de komende maanden.
 
In 2020 hebben wij ruim 514 ton CO2 uit gestoten. Dit is een daling ten opzichte van 2019, maar een stijging ten opzichte van het basisjaar 2015. Wanneer wij kijken naar de gemiddelde uitstoot per machine per jaar, zien we dat deze in 2020 met meer dan 10% is gedaald ten opzichte van 2015. Deze vermindering is een stuk hoger dan het doel dat wij ons van te voren hadden gesteld; namelijk 5%. Dit is een resultaat waar wij erg trots op zijn!
 
Tijdens onze werkzaamheden voeren wij diverse afvalstromen af naar verwerkers, denk bijvoorbeeld aan puin, snoeihout en maaisel. Door middel van onze ketenanalyse onderzoeken wij de wijze waarop deze verwerkers de stoffen verwerken en in hoeverre hier CO2 voordeel uit te halen is. Van één van de verwerkers ontvangen wij jaarlijks een verklaring van de behaalde CO2-reductie door de levering van afvalstoffen aan deze partij. In 2020 is door het leveren van groenstromen aan deze verwerker, een emissiereductie van 58 ton ontstaan: door deze ‘afvalstoffen’ te gebruiken, waren geen nieuwe grondstoffen nodig.
  
Voor de komende jaren hebben wij onszelf nieuwe doelen gesteld, met als einddoel: het reduceren van onze uitstoot (op basis van machines) in 2025 met 3,50% ten opzichte van 2020. Net als in voorgaande jaren stellen we jaarlijks reductiemaatregelen op, om de reductie per jaar te behalen. De reductiemaatregelen voor dit jaar (en voorgaande jaren) zijn op de website gepubliceerd.
  
In 2019 hebben wij een project op basis van gunningsvoordeel aangenomen voor de gemeente Wijdemeren. Dit project is vorig jaar van start gegaan en zal nog een paar jaar doorlopen. Na afronding van het eerste uitvoeringsjaar is een verslag opgesteld, waarin de uitstoot op het project is berekend en onderzocht is welke reductiemaatregelen zijn genomen en welke de komende periode genomen kunnen worden. De footprint voor het project is ook op onze website gepubliceerd.
In 2021 hebben we een tweede project op basis van gunningsvoordeel aangenomen, ditmaal voor de gemeente Altena. Dit project is recent in uitvoering genomen en loopt door tot februari 2023.

 

Werken bij Gebr. de Ronde?

9 februari 2021 - Per direct zijn wij op zoek naar mensen die ons team willen versterken!
 
Wij zoeken maaimachinisten voor gazonmaaiers en voor een maai-zuigcombinatie. Ook zijn wij op zoek naar een straatmaker en kraanmachinist voor onze Hyundai midigraafmachine.
 
Kijk op onze vacaturepagina om te zien welke vacatures openstaan, wat wij verwachten en wat wij bieden. Heb jij vragen of wil je reageren? Mail ons dan of bel naar 0345 - 501770.
 
MFHyundaiToro

Nieuwe Knikmops 130

9 maart 2021. Eind februari hebben wij een nieuwe Knikmops 130 toegevoegd aan ons machinepark. Door het aanschaffen van nieuwe machines, zijn wij doorlopend bezig om ons machinepark te verbeteren, ook op het gebied van milieu. Deze Knikmops voldoet aan Stage V, de laatste stap op het gebied van milieueisen voor dieselmotoren.
 
De Knikmops heeft een hydrostatische vierwielaandrijving en een laag scharnierpunt van de arm. Dit vergroot het zich voor de machinist en de veiligheid op het werk. De machine wordt ingezet tijdens straatwerkzaamheden om de lichamelijke belasting voor onze medewerkers te verminderen. Zo wordt hij onder meer ingezet voor het machinaal aanbrengen van bestrating.
 

Complimenten werkzaamheden Amerongen

6 november 2020 - Voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug hebben wij in de afgelopen periode diverse werkzaamheden verricht ten behoeve van het terugdringen van de wateroverlast in Amerongen. Momenteel zitten we in de afrondende fase rondom de Postmeester, Holleweg, Cliftwijck en Kievit en van de werkzaamheden rondom de Imminkstraat en Burg. Jonkheer H. van den Boschstraat.
  
Deze projecten hebben veel impact gehad op de bewoners en de weggebruikers, doordat hun woningen/bedrijven gedurende lange tijd minder bereikbaar zijn geweest. We hebben van een aantal betrokkenen hun ervaringen met ons bedrijf en de werkzaamheden ontvangen, zoals hieronder weergegeven. Wij zijn ontzettend blij om deze reacties te mogen ontvangen!
  
Bewoner Burg. Jhr. H. van den Boschstraat Amerongen:
“Ik ben heel tevreden over het werk. Het eindresultaat in onze straat is prachtig geworden en onze oprit is weer helemaal goed bestraat.  Maar vooral complimenten aan de mensen die het werk uitvoerden. Ze waren heel behulpzaam om bewoners te helpen om bij hun huis te komen of zorgden zo goed als mogelijk voor het parkeren in de buurt en de bereikbaarheid van onze huizen. Ook hielpen ze bezoekers aan de huisarts met het veilig oversteken op straat. Niks was ze te veel. Bovendien werkten ze heel hard door: zonder harde muziek en met een goed humeur.”
 
Eigenaar café Burg. Jhr. H. van den Boschstraat Amerongen:
“Ondanks dat door de werkzaamheden minder klanten bij ons kwamen, zijn we tevreden over de werkzaamheden voor Amerongen Regenwaterproof. Er werd alles gedaan om onze winkel en café zo snel mogelijk weer goed bereikbaar te maken. Klanten en leveranciers werden bovendien vriendelijk geholpen om goed en veilig bij onze winkel te komen. We hadden natuurlijk graag gezien dat het werk sneller klaar was, maar het is vakwerk wat er wordt geleverd en dat kost nu eenmaal tijd. Daar hebben wij alle begrip voor. En de straat ziet er weer mooi uit.”
 
Manager hoteldienst De Postmeester Amerongen:
“Ik ben bijzonder tevreden over de communicatie rondom het project. Het was fijn om met de mensen op de straat te sparren, ze stonden open voor onze vragen en wensen en hielpen waar het kon. Wat ik helemaal bijzonder vind is de snelheid waarmee is gewerkt om alles zo snel mogelijk weer aan kant te krijgen. Mijn complimenten!!”
 
Bewoner De Del Amerongen:
“De werkzaamheden op De Del waren heel ingrijpend. Het werk heeft ook lang geduurd.  Maar dat zijn we al vergeten, nu we zien hoe mooi het is geworden. De mensen die hier hebben gewerkt waren heel communicatief en informeerden ons goed. Dus alle lof. Ik zie ook regelmatig fietsers en wandelaars die stoppen om de Wadi, het informatiepaneel en de kleine waterval die is aangelegd te bewonderen. Dat is fijn om te zien in je eigen straat.”
 
 Amerongen1   Amerongen2
 
Foto's door Dhr. M.C. Keur