Maaien gazons

Het is vaak de eerste indruk die bezoekers of voorbijgangers krijgen, het gazon rondom een gebouw of huis. Van gazons voor particulieren tot gehele woonwijken en sluisterreinen, wij hebben de kennis en machines in huis. Om de verzorgde uitstraling van het gazon te behouden voert Gebr. de Ronde verschillende werkzaamheden uit waaronder natuurlijk maaien, maar ook graskanten steken, bemesten en onkruid verwijderen.
 
Maaien is de belangrijkste en meest voorkomende handeling bij het onderhoud van een gazon. Daarom hebben wij voor alle typen gazons geschikte cirkelmaaiers. Als de ondergrond bijvoorbeeld kwetsbaar is, hanteren we een lichtere cirkelmaaier. De graskanten worden afgestoken waarbij de losse stukken op een nette manier worden verzameld en afgevoerd. In het voorjaar kan een bemesting plaatsvinden en eventueel kan in de loop van het groeiseizoen nogmaals worden bemest. Dit ligt geheel aan uw wensen, waar wij graag op inspelen.
 
We verwijderen het onkruid door middel van uitsteken of plaatselijke bestrijding. Het plaatselijk bestrijden gebeurt met een selectief bestrijdingsmiddel welke het gras/gazon niet doodt, maar het onkruid uiteraard wel. Het verticuteren van het gazon gebeurt machinaal met als doel het losbreken van de bodemkorst. Hierdoor profiteert het gras van een betere lucht- en waterhuishouding van de bodem. Eventuele kale plekken in het gazon worden opnieuw gezaaid, zodat u erop kan vertrouwen dat het gazon er weer netjes uit gaat zien.
 
Behoud een gezond gazon en neem vrijblijvend contact met ons op!
 
 Gazon maaien 1Gazon maaien 2
Buy SneakersNike